Єрусалим / telegraf.com.ua

Глави християнських Церков, представлених у Єрусалимі, заявили, що не мають наміру виконувати рішення міської влади про сплату податків з церковної нерухомості.

Політика муніципалітету підриває священний характер Єрусалиму й ускладнює можливість Церков нести своє служіння, йдеться в заяві, опублікованій минулого тижня, повідомляє "Благовіст-Інфо".

Глави церковних громад переконані, що вводячи муніципальні податки (які в Ізраїлі називають «арнона») на церковну власність, влада міста порушує традиції взаємин Церков і світської влади, що існували протягом століть у Святому граді.

Відео дня

«Ми рішучі та єдині у своїй позиції щодо захисту нашої присутності та нашої власності», - заявляють ієрархи, нагадуючи, що досі світська влада визнавала й поважала величезний внесок християнських Церков, що виражається, зокрема, в інвестуванні величезних коштів на будівництво шкіл, лікарень та закладів для престарілих та соціально вразливих.

Християнські лідери закликають міську владу скасувати своє рішення та суворо дотримуватися стаус кво, згідно з яким протягом багатьох століть регулюється релігійне життя у Святому граді.