/ tatmitropolia.ru

У столиці Татарстану 15 лютого розпочав роботу музей історії віднайдення та прославлення Казанської ікони Божої Матері.

Експозиція відкрилася в підземній частині новоосвяченого храму преподобного Сергія Радонезького, повідомляє "Фома" з посиланням на прес-службу Татарстанської митрополії.

/ tatmitropolia.ru

– Ми знаходимося в музейному просторі, де проводитиметься просвітницька діяльність. Це відповідь на те, як Церква зберігає, трудиться і є просвітителем в області нашої культури, нашої віри, наших традицій, – сказав після знайомства з музеєм митрополит Казанський і Татарстанський Феофан.

Відео дня

За словами владики, «дуже важливо, що цей музей буде в основному свідчити про Казанську ікону Божої Матері, про її ходу не тільки Росією, але й усім світом», а також «про долі людей – великих і малих, бідних і багатих, вельмож і звичайних трудівників, імена яких нерозривно пов'язані з Казанським образом Богоматері».

Експозиція присвячена головним етапам в історії Казанського образу / tatmitropolia.ru

Експозиція нового музею присвячена найголовнішим етапам в історії Казанського образу – його набуття у 1579 році, ролі в народній боротьбі з інтервентами у 1612 і 1812 роках, а також інших ключових подій історії.

Планується, що крім туристів і паломників музей будуть відвідувати учні вищих і середніх освітніх установ Татарстану.

Храм преподобного Сергія Радонезького розташований у центрі столиці Татарстану, неподалік від казанського Кремля і місця знаходження Казанської ікони Божої Матері.