з

Відкриття пам'ятника Папі Римському Іоанну Павлу II роботи скульптора Зураба Церетелі відбудеться в суботу в сквері біля Собору Паризької Богоматері в Парижі, повідомляється на сайті Російської академії художеств.

Бронзовий монумент заввишки 3,6 метра і вагою 1,5 тонни піднесений як подарунок Росією польській католицькій громаді Парижа, яка й виступила з проханням про створення скульптурного образу.

Робота над монументом завершилася ще в 2010 році, після чого він був представлений широкій публіці на Національній виставці Росії в Гран Пале, а потім переданий у дар Польській Католицькій місії. На узгодження установки скульптури пішло кілька років, і тільки в червні 2014 року паризька влада дала офіційний дозвіл.

Відео дня

Церемонії відкриття передуватиме служба в Соборі Паризької Богоматері. Проведе її Архієпископ Паризький Його Високопреосвященство кардинал Андре Вен-Труа, який візьме участь і в церемонії відкриття пам'ятника. У свою чергу, на урочистій церемонії відкриття будуть присутні мер Парижа мадам Анн Ідальго, архієпископ Парижа, представники ЮНЕСКО та творчої інтелігенції.

РИА Новости