г

В Іраку бойовиками «Ісламської держави» осквернений древній сирійський монастир Мар Бехнам поблизу міста Каракош, який вони зайняли в минулому липні. Ісламісти видалили хрести і спалили стародавні рукописи.

Підтвердження факту осквернення християнської святині отримано від колишнього сільського старости із селища, розташованого поблизу монастиря. Він повідомив про це священику Шарбелю Іссі, який три роки тому очолив монастир.

«Щось потрібно робити з терористами з "Ісламської держави". Вони зруйнують усе, якщо їх не зупинити», - повідомив сиро-католицький священик Нізар Семаан в інтерв'ю інформаційному агентству Fides.

Відео дня

Джихадисти із самозваного «Ісламського халіфату» ще 20 липня буквально викинули з обителі трьох ченців. Деякі християнські родини, що також проживали в монастирі, були вигнані з нього.

Вчені давно висловили свою занепокоєність із приводу долі старожитностей, що зберігаються в монастирі, найдавніші з яких датуються IV ст.

Монастир присвячено ассірійському принцу-мученику Бехнаму і його сестрі Сарі. Він є однією з найбільш старих і шанованих святинь сирійського християнства.

Седмица.Ru