Співробітники міліції Миколаєва розслідують підпали Свято-Симеоновского собору і Свято-Сергіївського храму УПЦ, скоєні невідомими.

Як повідомили УНІАН у групі зв`язків з громадськістю управління міліції Миколаєва, обидва підпали було скоєно невідомими вночі 15 серпня.

Так, о 03.30 на телефонну спецлінію «102» надійшло повідомлення від настоятеля Свято-Симеонівського собору на пр. Леніна про те, що невідомі кинули дві пляшки із запалювальною сумішшю. Одна з них потрапила на дах, інша - на огорожу. Загоряння їм вдалося загасити власними силами.

Відео дня

”Вже через 30 хвилин аналогічне повідомлення надійшло від жінки, мешканки Ленінського району, яка повідомила, що бачить у вікно своєї квартири, як горить будівля Свято-Сергієвського храму на вул. Васляєва. На момент прибуття співробітників ГУ ДСНС у Миколаївській області загоряння вже майже згасло”, - сказано в повідомленні.

Від кинутої невідомими особами пляшки із запалювальною сумішшю у храмі було розбито скло.

За вказаними адресами виїхали слідчо-оперативні групи Заводського і Ленінського райвідділів міліції Миколаєва. З метою встановлення обставин подій правоохоронці опитали працівників церков і жителів довколишніх будинків. З місць подій вилучені осколки скляних пляшок і направлені на проведення відповідної експертизи.

За даними фактами розпочато кримінальні провадження за ст. 194 КК України «Умисне знищення або пошкодження майна».

В даний час співробітники міліції вживають заходів зі встановлення осіб, причетних до скоєння даних злочинів.