Богоявленський кафедральний собор Горлівки став бомбосховищем.

Про це повідомляється на сайті Горлівської і Слов'янської єпархії.

Відео дня

З 21 липня Горлівка щодня піддається артилерійським обстрілам. З 27 липня снаряди вибухають не тільки на околицях, а й у центрі міста. Жителі центру мають можливість сховатися у нижньому храмі Богоявленського кафедрального собору. Він відкритий цілодобово. У храмі є вода, хліб, печиво.

За словами настоятеля собору протоієрея Олександра Пеканова, в храмі постійно перебуває близько 400 чоловік, з них приблизно 50 - діти. Кількість людей змінюється в залежності від інтенсивності обстрілу і часу доби.

27 липня о 12:35 з важкої артилерії був обстріляний центр Горлівки. В результаті загинуло 13 осіб, серед них - дві дитини (1 рік та 5 років). Безліч людей отримали поранення різного ступеня тяжкості.

За словами протоієрея Давида Соломонишвили, настоятеля храму святого великомученика Пантелеймона, що знаходиться на території 2-ї міської лікарні, лікарня піддалася масованому обстрілу з «Градів». Два снаряди розірвалися на території 2-ї міськлікарні. Один - прямо перед входом в приймальне відділення головного корпусу лікарні, другий - всього в двох кроках від ганку пологового будинку, однак не розірвався.

Як розповів священик, постраждав і сам храм, поряд з яким впав снаряд. Частково пошкоджено фасад храму з боку вівтарної частини і кам'яна церковна огорожа, в храмі вибиті шибки. Вибуховою хвилею вибило двері дзвіниці. Один з осколків снаряда влучив у вівтар. На щастя, в цьому випадку обійшлося без людських жертв.

В Горлівці є руйнування житлових будинків і адміністративних будівель, зруйновані дороги та трамвайні колії.

28 липня, у свято Хрещення Русі, близько 10 ранку центр Горлівки знову потрапив під артилерійський обстріл. Один снаряд розірвався на території Горлівського єпархіального управління.

29 липня під удар потрапили центр міста та мікрорайон «Будівельник», де снаряди розірвалися поруч з дерев'яним Благовєщенського храмом і дитячим майданчиком. На автобусній зупинці неподалік важко поранена жінка.

За матеріалом "Правмір"