У Сімферополі 18 липня на території парку імені Реріха відбудеться відкриття скульптурної композиції «Бесіда», присвяченій 700-річчю від дня народження преподобного Сергія Радонезького.

Про це повідомляють "Новости Крыма" з посиланням на організатора заходу, керівника Кримського відділення центру Реріхів Ларіну Кудряшову.

Скульптурна композиція є складовою частиною «Руського куточка» на території парку Реріха. Сам парк поділений на невеликі ділянки, що представляють ландшафтну архітектуру Росії, Індії, Китаю, Греції, Єгипту і Криму. У кожному з них висаджені характерні для цих територій рослини. На сьогоднішній день їх понад 700 видів.

Відео дня

Вся скульптурна композиція виконана російським скульптором Олексієм Леоновим і українським скульптором Володимиром Шевченком за мотивами життя Преподобного Сергія Радонежкого з використанням елементів руської архітектури XIV століття.

Як повідомляв "УНІАН-Релігії", до дня міста Сімферополя на перехресті вулиць Карла Маркса і Жуковського відкрили пам'ятник святому преподобному Сергію Радонезькому.

У 2014 році виповнюється 700 років від дня народження великого подвижника віри й православного угодника преподобного Сергія Радонезького.