1

Мандрівник Федір Конюхов планує три нові експедиції: кругосвітні подорожі на яхті і повітряній кулі і занурення в Маріанську впадину.

Про свої плани Федір Конюхов розповів в штаб-квартирі Російського географічного товариства.

На майбутнє літо Федір Конюхов запланував кругосвітній безпосадочний переліт на повітряній кулі: він кидає виклик рекорду американця Стіва Фоссета, встановленому в 2002 році. Як і Фоссет, Конюхов стартує і фінішує в пустелях Австралії. Він подолає 33 тис. км і постарається максимально скоротити двотижневий термін.

Відео дня

Також мандрівник має намір взяти участь у регаті на кубок Жюля Верна і пройти без зупинки на парусній кільовій яхті навколо світу. Поки що це нікому не вдавалося, але в даний час спортсмени багатьох країн будують яхти для взяття цього рубежу.

Третя ідея Федора Конюхова - занурення на батискафі в найглибше місце Світового океану - Маріанської впадини, глибина якої біля 11 тис. м. В цій експедиції Федора Конюхова збирається супроводжувати відомий мандрівник, полярник і парламентарій Артур Чилінгаров, а третє місце в батискафі призначене для вченого.

Нещодавно священик і мандрівник Федір Конюхов перетнув Тихий океан на весловому човні, сам і без заходження в порти за 160 днів при плані 200 днів.

ИТАР-ТАСС