1

У столиці з'явилися курси по боротьбі з так званими апокаліптичними сектами. Таких, кажуть фахівці, у зв'язку з нестабільністю в країні зараз багато. При цьому служителі нетрадиційних культів нині вербують людей в лікарнях і торгують кремами, нібито зробленими на святій воді, повідомляє газета «Вести».

Відтепер кожен вівторок в Звіринецькому монастирі на Видубичах проходять безкоштовні курси для залежних від сект. Причому не тільки звичайних, але й апокаліптичних. «Зараз у Києві активізувалися саме такого роду секти. Вони протиставляють свій затишний світ військовим заварушкам, економічному спаду. Надають допомогу тим, хто не може впоратися з нервовими зривами, таким чином заманюючи їх до себе», - розповідає нам автор курсів отець Хризостом (Грищенко).

Він каже, що вивів із сект близько 300 осіб, але запевняє: з новими сектантами впоратися важче всього. «Найлегше переконати людей, що належать до традиційних сект. Складніше працювати з тими, хто потрапляє під вплив тоталітарних культів. Там ведеться суворий контроль за життям адепта. Наприклад, один хлопець не мав права зустрітися з дівчиною наодинці. За ним завжди ходив наставник, який слухав, про що пара розмовляла, стежив, куди ходила», - розповідає отець Хризостом.

Відео дня