7 червня пройде круглий стіл «Біженці. Церква. Нужда. Можливості», повідомляє прес-служба Асоціації «Духовне відродження». Захід відбудеться в Київській області, м. Ірпінь, вул. Суворова, 1.

На зустріч запрошуються священнослужителі, пастори, місіонери, лідери соціальних та молодіжних служінь, представники церков, християнських та громадських організацій, а також студенти та викладачі навчальних закладів.

В результаті анексії Криму та нестабільності на південному сході України, в центральні та західні регіони України переселилося, за різними оцінками, від 15 до 23 тисяч чоловік. Втрата дому, роботи, друзів та стабільності, тягне за собою цілий набір очевидних і менш очевидних проблем, з якими стикаються біженці.

Відео дня

Найбільш очевидні потреби: житло, харчування, сезонний одяг, працевлаштування, здобуття і продовження освіти, зайнятість дітей, питання здоров'я. Поряд з цим є і проблеми психологічні: соціальна невлаштованість, дезорієнтація, невикористаний час, комплекси розгубленості і непотрібності, духовна порожнеча.

Ці та інші проблеми в поєднанні з гострим дефіцитом ресурсів, пасивністю державних органів, недосконалістю законодавства ставлять переселенців на грань виживання. Водночас помісні церкви центральних і західних регіонів володіють внутрішніми ресурсами і впливом в місцевих спільнотах, але часто не знають про потенціал цих ресурсів і про можливості їх мобілізації для місії доброго самарянина і розширення Царства через солідарність і співчуття.

В рамках круглого столу будуть також проведені тренінги:

- Психологічна допомога різним віковим групам біженців;

- Гуманітарна допомога силами церков і місцевих спільнот: організація, логістика, мотивація, вибудовування партнерських відносин з територіальними громадами та євангелізаційні можливості таких відносин;

- Досягнення Євангелієм дітей, молоді та підлітків з середовища біженців і локальних спільнот через організацію літнього дозвілля;

- Проведення семінару по створенню екстрім- зони в таборі або на денному проекті в парку.

У роботі круглого столу візьмуть участь спікери як національного, так і міжнародного рівня. За словами організаторів, захід розрахований на всіх, кому не байдужа доля людей, потерпілих від політичної нестабільності в Україні.

Розклад

09:00 - 09:15 – Відкриття. Михайло Черенков

09:15 - 10:15 - Презентація проблематики і можливостей. Сергій Л. Головін

10:15 - 11:30 - Психологічна допомога біженцям. Володимир Жерновий

11:30 - 11:45 - Перерва , чай і кава

11:45 - 12:30 - Гуманітарна допомога біженцям, методи та джерела. Борис Волков

12:35 - 13:45 - СЕКЦІЇ. Досягнення через -

I - "Табори з елементами екстриму. Техніка та досвід." Дмитро Міщук , Дмитро Калужин

II - "Денні ПРОЕКТИ і подальша робота." Роман Голованов

III - "Допомога біженцям у працевлаштуванні". (Пошуки, підготовка, інтерв'ю). Іван Семенов

13:45 - 14:30 - Обід

14:30 - 17:30 - Мотузкове містечко. Секційна робота. Практика створення екстрім-зони в таборі або на денному проекті в парку. Обладнання та безпека.