На Тернопільщині затримали 19-річного юнака, який викрав з церкви гроші на загальну суму 52 тис. грн. 

Як повідомили кореспонденту УНІАН в секторі громадських зв’язків, за даними правоохоронців, крадіжка в одній з церков Гусятинського району сталась у середині лютого. До церкви невідомий проник через балконні двері на другому поверсі. З металевого ящика, у якому зберігалися кошти на ремонт церкви, він викрав понад 16 тис. грн, 1 тис. 790 доларів та майже 900 євро.

Як розповів юнак після затримання, за крадені гроші він придбав собі «Жигулі». Та не маючи водійського посвідчення й навичок керування транспортним засобом, він за декілька кілометрів потрапив у кювет, звідки автомобіль вивезти не зумів. Свою подорож продовжив автостопом.

Відео дня

Більше місяця юнак перебував в Івано-Франківській області. За крадені гроші він винаймав житло і проводив час у своє задоволення. Цього тижня, коли готівка закінчилася, крадій повернувся до рідного села, де його затримали правоохоронці.

Щодо підозрюваного відкрито кримінальне провадження. Йому інкримінують ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому). Йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Триває досудове розслідування.