14 лютого, з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, у Головному військово-медичному клінічному центрі було встановлено пам'ятну дошку на фасаді Травмотологічного відділення клініки. Саме тут було проліковано 336 поранених військовослужбовців, які виконували інтернаціональний обов'язок в Афганістані з 1979 по 1989 роки.

Участь у церемонії відкриття пам'ятної дошки взяв настоятель шпитального храму на честь Покрови Божої Матері протоієрей Олег Скнарь. У своєму вітальному слові настоятель подякував командуванню медичного закладу за пам'ять військових, які виконували свій обов'язок за межами Батьківщини. "Завдяки саме таким заходам подається приклад військово-патріотичного виховання молоді. Пам'ять та ратний подвиг ми зобов'язані постійно молитовно вшановувати", - зазначив отець Олег.

Відео дня

На заході були присутні також начальник Головного військово-медичного клінічного центру полковник медичної служби А. П. Казмірчук, заступник начальника центру полковник Г. Б. Перов, учасники бойових дій (воїни-афганці, які лікувалися у госпіталі), лікарі та медичні сестри центру.

Близько 53 тисяч військових повернулися пораненими чи контуженими до своїх родин. Понад 16 тисяч залишили своє життя на чужині, виконуючи інтернаціональний обов'язок, який був не просто словами.

Мitropolia.kiev.ua