14 лютого в художньо-виставковому центрі «Арт-Донбас» відкрилася виставка фоторобіт «Наш Афон» відомого фотохудожника з Греції Костаса Асіміса. Автор представив 300 кращих фотознімків зі Святої Гори Афон, знятих ним за останні 30 років.

На урочистій церемонії відкриття фотовиставки були присутні безліч людей. Серед них - відомі в нашому краї діячі культури і мистецтва, політики, дипломати, священнослужителі. Багато хто з них знайомий з його творчістю вже довгий час.

Відео дня

«Мені здається, секрет успіху фоторобіт Костаса в їх простоті. Ця людина знайома з життям на Афоні не з чуток. Він прожив там 30 років. Він знає, відчуває ту атмосферу. І вона прекрасно передана в кожному фото», - зазначив друг фотохудожника, священнослужитель Луганської єпархії, керівник православної паломницької місії «Христофор» протоієрей Максим Волинець.

Цього дня в художньо-виставковому центру «Арт-Донбас» так само були присутні: єпископ Новоазовський Варсонофій, прес-секретар Донецької єпархії протоієрей Георгій Гуляєв, Донецький міський голова Олександр Лук'янченко, Надзвичайний і Повноважний Посол Греції в Україні Василіс Пападопулос.

Далеко не кожен може побачити Святу Гору, цю неземну красу природи і століттями намолені храми. Більше тисячі років на територію цієї чернечої республіки не ступала нога жодної жінки, а будь-яке фото і відеозйомка зведені до мінімуму, від чого кожен знімок стає справжньою історичною та духовною цінністю. І сьогодні можливість побачити Афон, відчути його дух і оцінити красу випала всім жителям міста Донецька і його гостям.

Відвідати виставку може кожен бажаючий. Експозиція триватиме до 4 березня.

Donetsk.church.ua