У Парижі пройшла маніфестація з вимогою заборонити в країні діяльність скандально відомої міжнародної феміністської організації FEMEN. Маніфестація була проведена за призовом місцевих католицьких асоціацій і правих сил, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Присутні на мітингу звинуватили владу Франції, а також власників низки ЗМІ в потуранні діяльності активісток FEMEN, а також в поблажливе ставлення до їхніх акцій. Виступаючі на мітингу заявили, що активістки з FEMEN "ненавидять релігію, Бога і християнську Європу".

Відео дня

У свою чергу, католики нагадали президенту Франсуа Олланду, що з його дозволу в країні була випущена марка з символом Франції - Маріанною, прообразом для якої художник вибрав лідера FEMEN Інну Шевченко. Нині не тільки католики, але навіть багато атеїстів заявляють, що категорично відмовляються купувати і наклеювати на конверти подібні знаки поштової оплати.

Організація FEMEN з дозволу місцевої влади відкрила у вересні 2012 року в Парижі не тільки своє представництво, а й якийсь "тренувальний центр", в якому здійснює підготовку до різного роду епатуючим громадську думку акціям. Зокрема, минулого року феміністки, оголені по пояс, вигукували непристойні, що ображають почуття віруючих гасла в Соборі Паризької Богоматері, а одна з них імітувала аборт на паперті глибоко шанованого католиками паризького храму Мадлен.