19-22 лютого о Гродно відбудеться XIII Міжнародному фестивалі православних піснеспівів "Коложской благовіст", в якому візьмуть участь 37 співочих колективів з шести країн, передає БЕЛТА.

У Гродно співочі колективи з шести країн візьмуть участь у фестивалі 'Коложський благовіст'

Крім білоруських хорів та ансамблів, приїдуть чотири колективи з Росії, два з України, три з Польщі, по одному колективу з Румунії та Вірменії. Зокрема, серед гостей - хор "Аватамк" церкви святого Григорія Просвітителя Ечміадзінського монастиря (Ечміадзін - духовний центр Вірменської апостольської церкви) , а також академічний хор імені Платона Майбороди Національної радіокомпанії України, хор Московського старообрядницького кафедрального собору Покрова Божої Матері.

Відео дня

Цього року "Коложський благовіст" стане центральною лютневою подією акції "Гродно - культурна столиця Білорусі", в рамках якої відбудеться більше 300 різноформатних заходів.

До участі у фестивалі запрошені представники дипломатичних місій країн-учасниць, а також інших християнських конфесій. Як повідомив на прес-конференції благочинний Городнянського округу протоієрей Олександр Велисейчик, очікується, що в урочистому закритті фестивалю візьме участь митрополит Мінський і Слуцький, Патріарший екзарх всієї Білорусі Павло.