Члени Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій зустрілись із лідерами опозиції з метою пошуку шляхів мирного розв’язання наявної суспільно-політичної кризи, припинення силового протистояння, запобігання кровопролиттю та новим жертвам.

Діалог глав конфесій із лідерами парламентських опозиційних фракцій Віталієм Кличко, Арсенієм Яценюком та Олегом Тягнибоком відбувся у суботу, 25 січня 2014 року, у приміщенні музейного комплексу «Мистецький Арсенал», повідомляє ІРС.

Відео дня

Днем раніше, у п’ятницю, члени Ради Церков провели зустріч із главою держави Віктором Януковичем у приміщенні президентської адміністрації, під час якої обговорили причини, наслідки та шляхи подолання нинішньої суспільно-політичної кризи.

За результатами зустрічей Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій ухвалила підсумкову заяву.

                                                   ЗАЯВА

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликає Президента України та опозицію невідкладно сьогодні сісти за стіл переговорів для знаходження виходу із надскладної ситуації, що склалась у Державі, негайного припинення кровопролиття та братовбивчого протистояння, відновлення Верховною Радою конституційного ладу, повернення повноти прав і свобод громадян, збереження територіальної цілісності країни.

Київ, 25.01.2014 р.