У Києві влаштували Різдвяну ялинку для дітей ув`язнених. Їхні мами і тата - за гратами. Але вони самі ні в чому не винні. Вони - просто діти. На це хотіли звернути увагу організатори акції "Різдвяна ялинка ангела". Хороводи водили діти засуджених та працівників колоній, повідомляють Подробности.

Яна Баранова, президент громадської організації Союз: "Золоте століття України".

"Одна з основних цілей - вироблення толерантного ставлення в суспільстві до цих дітей. Ще на початку жовтня в усіх без винятку українських колоніях укладеним оголосили: хочете привітати з Різдвом своїх дітей - заповнюйте анкету. На свято приїхали далеко не все - грошей на дорогу не змогли знайти. Але ті, хто добралися, задоволені - їх безкоштовно поселили в готель, годують і розважають. Вже й по Києву трохи погуляли".

Відео дня

Протоієрей Віктор Яценко, тюремний священик:

"Ці діти особливі. Часто вони несуть на собі відбиток негативного ставлення суспільства до себе і щире дитяче серце це сприймає. І часто може закритися, образитися на суспільство".

"Різдвяна ялинка ангела" - теж для душі. І діти сьогодні відчули: їх люблять, про них піклуються, хоча і знаходяться далеко, їхні рідні мами і тата.