У музеї вілли Медічі в муніципалітеті Черето Гуіді проходить виставка «Мойсей та інші реставрації», де представлені кілька відреставрованих у 2012 р. картин, що були колись частиною колекції Стефано Бардіні і набутих в 1996 р. Італійською державою.

Центром експозиції є створене між 1690 - 1700 рр. полотно «Мойсей» пензля Алессандро Черардіні. На ньому зображений Мойсей, який на своєму шляху зупинився біля криниці і заступитися за дочок священика Іофора, прогнавши їхніх кривдників-пастухів.

Повернувшись додому, дівчата розповіли про цей випадок своєму батькові, і той запросив Мойсея розділити з ним трапезу. На знак подяки Іофор призначив Мойсея охоронцем свого стада і віддав йому в дружини старшу дочку Сепфору. Після цієї події розпочався новий період у житті Мойсея...

Відео дня

Алессандро Черардіні (1655-1726) відомий як майстер міфологічних, біблійних і алегоричних сюжетів. Він розписував церкви і палаці не лише у Флоренції, але й в Баварії, де збереглися його розписи в Шляйсхаймі, Бамбрегу та Ашаффенбургу.

Sedmitza.ru