Два великих древніх поховання, знайдені археологами ізраїльського Управління старовини, відкриваються в ці дні в Ашдоді для відвідувачів.

"Ці розкішні гробниці відносяться до римського і візантійського періодів історії і показують, як ховали представників вищого класу в ті часи. Ці поховання унікальні для південної прибережної рівнини Ізраїлю", - стверджує Саар Ганор, археолог Управління старовини.

Відео дня

Гробниці відносяться до 4-6 століть нашої ери. Західна похоронна споруда являє собою три склепінних склепу, з`єднаних в одну будівлю, яка становить 7,5 м в довжину і близько 2,5 м у висоту.

Східна споруда - 6 х 5 м, також пов`язана склепіннями. Від входу вниз в зал ведуть двоє сходів, і по обидва боки залу - склепи для захоронення, оштукатурені і покриті червоною фарбою.

Обидві гробниці є частиною великого кладовища міста Ашдод-Ям. Ашдод-Ям зображений на мозаїчній карті в одній з церков Йорданії, яка зображує Землю Ізраїлю у візантійський період. "Азотос на морі " - це "Ашдод на морі". На мозаїці зображені церкви, фонтани і вулиці. Ці будови сьогодні частково приховані під пісками Ашдода.

Сursorinfo.co.il