7 січня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, вікарій Київської Митрополії єпископ Бородянський Варсонофій (голова парафіяльної ради Кафедрального собору УПЦ) взяв участь у благодійній акції «Різдвяний обід для бідних та обездолених», яку кожного року у день Різдва Христового проводить благодійна спільнота на честь святого Егідія. Цьогоріч вперше ініціативу спільноти підтримав Духовно-просвітницький центр УПЦ (галерея "Соборна"), повідомляє Duhcenter.in.ua.

Із вітальним словом від імені настоятеля собору звернувся єпископ Бородянський Варсонофій, голова парафіяльної ради Кафедрального собору УПЦ який наголосив на тому, що добрі справи завжди повертаються сторицею, адже нічого в цьому житті не прохордить безслідно.

Різдвяний обід - це велике свято людей, що зустрічають народження Малятка Ісуса за столом - великому як світ. За спільним столом в теплій родинній атмосфері збираються літні люди та діти, бездомні та члени спільноти. Свято облаштовується як справжній бенкет зі свічками, офіціантами, сомельє, поздоровленнями, музикою. Гості приходять за письмовими запрошеннями. У підготовці до свята беруть участь сотні простих українців: збирають подарунки, роблять пожертви, в святковий день приходять щоб допомогти зробити свято незабутнім. Шарфи і шкарпетки в’яжуть наші бабусі і знайомі. Прикраси готуються молоддю на майстер класах. В подарунках для всіх солодощі та корисні речі.

Відео дня

На Різдво збираються справжні друзі. Спільнота Святого Егідія тричі на тиждень розносить вечерю на вулиці міста. Це 24 000 порцій на рік. Навіть у відпустку ми їдемо разом з літніми людьми з будинків престарілих.

Обіди в Могилянській Академії і вперше у галереї «Соборна» стають постійними знаками надії побудувати суспільство, де слова солідарність і дружба набувають свого справжнього сенсу.

У підготовці до свята беруть участь сотні простих українців: збирають подарунки, роблять пожертви, в святковий день приходять щоб допомогти зробити свято незабутнім. Шарфи і шкарпетки в’яжуть наші бабусі і знайомі. Прикраси готуються молоддю на майстер класах. В подарунках для всіх солодощі та корисні речі.

Спільнота святого Егідія існує в Україні з 1991 року, і більшість її членів становлять православні християни. Своєю метою члени спільноти покладають євангельський принцип служіння бідним. В Україні члени спільноти піклуються про літніх в старечих будинках, а також самотніх людей похилого віку. Важливою частиною діяльності спільноти є допомога бездомним і всім, хто змушений просити милостиню на вулицях міст.