2 січня з благословення Предстоятеля УПЦ вікарії Київської Митрополії - єпископ Бородянський Варсонофій та єпископ Васильківський Миколай - взяли участь у відкритті виставки фотографій "Наш Афон", яке відбулося у бібліотеці "Деміївська" Централізованої бібліотечної системи Голосіївського району міста Києва.

Виставка присвячена історії становлення та розвитку життя ченців на Святій Горі Афон, афонським храмам і сценам із життя мешканців Святої Гори.

Експозицію відвідали також благочинний Голосіївського благочиння протоієрей Павел Кирилов та перший заступник Міністра оборони України Олександр Олійник. Хор Свято-Вознесенського храму, що на Деміївці, виконав для відвідувачів церковні піснеспіви.

Відео дня

На виставці "Наш Афон" представлені роботи грецького майстра фотографії Костаса Асіміса, а також архівні чорно-білі світлини середини XIX - початку XX століття із фондів Російського на Афоні Свято-Пантелеймонового монастиря.

В експозиції присутні й рідкісні кадри часів Першої Світової війни, зроблені тодішнім представником Російського на Афоні Свято-Пантелеймонового монастиря в Кіноті ієромонахом Василієм (Кривошеїним) – майбутнім архієпископом Брюссельським, відомим православним богословом.

Експозиція триватиме до 23 січня у бібліотеці "Деміївська" за адресою: просп. Голосіївський, 46/1. Вхід вільний.

Офіційний сайт Київської Митрополії УПЦ