Видана рідкісна книга про Патріарха Сергія (Страгородського)У видавництві «Продюсерський центр "Петровський"» вийшла у світ книга «Святіший Патріарх Сергій. Життя і діяльність» авторства митрополита Львівського і Порховського Іоанна (Разумова).

Книга оповідає про життя і діяльність Патріарха Сергія (Страгородського), який очолював Руську православну церкву у важкі для країни 30-е і 40-і роки XX століття.

Новизна і унікальність роботи в тому, що написав її чоловік, котрий близько знав Патріарха Сергія, це владика Іоанн (Разумов). Він багато років був поруч з Первосвятителем Руської православної церкви. Тому книга включає не тільки документальні відомості, а й особисті переживання владики Іоанна, його спостереження і коментарі.

Відео дня

Видання містить частину, в якій автор розповідає про Патріарха не тільки як про релігійного діяча, а й як про людину, вимушену приймати складні рішення в дуже непростий для країни час, а також ряд документів, які можуть бути цікаві дослідникам життя і діяльності Патріарха Сергія.

Проект видання реалізований з благословення митрополита Ростовського і Новочеркаського Меркурія і має гриф Видавничої Ради РПЦ.

Синодальний інформаційний відділ Московського Патріархату