У художньому музеї архієпископства Кельна «Колумба» проходить виставка «Показувати - ховати - приховувати. Лaрець. Естетика невидимого». Представлені релікварії, церковні ларці, ящики та інші аналогічні предмети, повідомляє сайт музею.

Cеред виставлених експонатів також - розп`яття, стародавні вівтарі та картини церковної тематики.

На виставці демонструються кілька розп`ять з Рейнської області Німеччини (12 ст.); Хрест-релікварій з баварського Оберамергау (18 ст.); Срібний релікварій з Кельна (13 ст.) ; Три релікварії з французького Ліможа (13 ст.); Три баварських релікварії у формі шкатулки (16 ст.); релікварії - бюсти, виготовлені в Кельні (перша половина 17 ст.) і Зальцбурзі (початок 12 і 16 ст.); домашній вівтар з Мюнхена (1494) та ін.

Відео дня

На виставці також представлені великі фрагменти шовкових тканин з Персії (7-8 ст.) Та Візантії ( 921-931 рр. .), які колись використовували для прикраси католицьких храмів Європи.

"Колумба" (з Христофором К. не пов`язано) це один з найстаріших художніх Кельнських музеїв, в якому зберігається колекція релігійного мистецтва архієпископства міста Кельна. Музей був заснований товариством християнського мистецтва в 1853 році, володіє колекцією експонатів, яка охоплює епоху майже у дві тисячі років: від давньоримського живопису (портрет невістки імператора Тіберія I століття н.е.) до робіт Уорхола й Бойса: живопис, малюнки, гравюри, скульптури, твори декоративно-прикладного мистецтва та ікони.

Sedmitza.ru