У жовтні 2013 року, з благословення Високопреосвященнішого митрополита Іларіона, Першоієрарха Руської зарубіжної церкви, протоієрей Артемій Владимиров, духівник Олексіївського монастиря в Червоному Селі, Москва, здійснив четверте паломництво по парафіях і монастирях РПЦЗ у США.

Прес-служба Східно-Американської єпархії супроводжувала в прощі о. Артемія і створила фільм про життя Руської зарубіжної церкви в Америці.

31-хвилинний фільм під назвою "Руська Америка: сокровенна святиня православного світу", випущений російською та англійською мовами на офіційному каналі YouTube Східно-Американської єпархії.

Відео дня

У цьому унікальному фільмі о. Артемій розповідає про життя в парафіях і монастирях Америки: від гір у верхній частині шт. Нью-Йорк, де знаходиться найстаріший монастир РПЦЗ - Св. Троїцький, до гір Західної Вірджинії, куди в Хрестовоздвиженський монастир стікаються новонавернені американці, охочі присвятити життя Богові і Церкві, а також ділиться своїми враженнями про Св. Іоанно-Предтеченський собор у Вашингтоні, про архієреїв і духовенство, про чудотворні ікони, які охороняють паству РПЦЗ.

Прес-служба Східно-Американської єпархії