Офіційна католицька церква підтверджує існування ангелів, але не у звичному для нас вигляді - Херувимів з крилами, у вигляді осколків світла, відблисків від кришталю, на який падає сонячний промінь.

Про таке відкриття ангелологів католицької церкви повідомив отець Ренцо Лаваторі. Останнім часом, завдяки поширенню New Age - релігії «нового століття», інтерес до небесних істот знову зріс. Це наштовхнуло релігієзнавців проводити нові дослідження.

На конференції в Римі отець Ренцо Лаваторі зазначив, що проведено повторне відкриття ангелів у християнстві. «Ангели невидимі, але можливо відчути їхню присутність, як відчуваються відблиски від кришталевої вази на яку падає сонячне світло», - сказав Лаваторі. Отець Лаваторі зауважив, що відсутність певної форми дозволило художникам досить фривольно обійтися із зовнішністю ангелів. Останнім часом популяризація ангелів привела до деякої неповаги до цього роду небесних істот. Особливо це помітно на Різдво. Істинна віра в ангелів сьогодні необхідна більш ніж коли-небудь, тому що в суспільстві зростає секуляризація та матеріалізм, а це відкриває двері для диявола.

Відео дня

Як пише MailOnline на конференції відбулася досить активна дискусія з ангельського мистецтва . Мистецтвознавець професор Валеріо Массімо Манфреді вважає, що перша згадка слова «Ангелос» датується більше 3000 років тому й походить з мікенської цивілізації в Греції. Ангелос означає «посланець» давньогрецькою мовою. У християнстві ангели зазвичай вважаються посланцями Бога.

Ukrnews24