У Музеї Ізраїлю проходить виставка «Зображення Святої Землі - II. Картографічні скарби з колекції Тревора і Сьюзен Чінн». Демонструються кольорові графічні зображення християнських святинь і перша друкована карта Святої землі (1486), що належала жителю німецького Майнца Бернхарду фон Брайденбаху, cообщает Седмица.Ru.

Бернхард фон Брайденбах (бл. 1440-1497) є автором описання мандрівки до Святої Землі, куди він в 1483 р. відправився в супроводі великої свити. У її складі був і голландський художник-графік Ерхард Реувіч, який створив пізніше оригінальну карту Святої Землі і який зробив зображення багатьох християнських пам`яток, серед яких - Храм Гробу Господнього в Єрусалимі. Паломники відвідали Єрусалим і його околиці. Невелика група продовжила подорож до монастиря св. Катерини на Синаї.

Після повернення в Майнц мандрівники підготували книгу, яка була опублікована на латині і незабаром перекладена на інші мови. Це була перша друкована праця, де за допомогою ксилографії була відтворена карта Святої Землі. На ній зображені території від Дамаска і Бейрута на півночі до Олександрії і Мекки на півдні. Всього в музеї виставлено 6 різних карт.

Відео дня

Голландець Ерхард Реувіч († після 1505 р.) відобразив у своїх малюнках і костюми жителів Святої Землі.

Представлена в Єрусалимі виставка являється другою за рахунком. Перша проходила у квітні-липні цього року.

Музей Ізраїлю є одним з найважливіших культурних інститутів країни, місцем зберігання сувоїв Мертвого моря і величезної колекції юдаїки, що нараховує близько 500 тис. археологічних і антропологічних експонатів.