Відповідно до рішення Комітету Фонду Православної церкви в Таїланді по установці в Бангкоку пам`ятника двом видатним монархам Росії та Сіаму (Таїланду) в ознаменування 400-річного ювілею Будинку Романових, у Таїланд був запрошений для участі в роботі з російського боку відомий скульптор - академік Російської Академії мистецтв, заслужений художник Росії Сергій Михайлович Ісаков, який має досвід відображення образу св. царя- страстотерпця Миколи II в багатьох скульптурних композиціях. Про це повідомляє сайт Православної церкви в Таїланді.

Сергій Михайлович Ісаков 16 грудня 2013 року прибув до Таїланду та за сприянням Представництва Руської православної церкви (Московський Патріархат) у Таїланді приступив до роботи над пам`ятником. С.М. Ісакову також належить розробити проект постаменту та вирішити ряд моментів, які об`єднують обидві скульптурні фігури в єдину композицію. Роботи проводяться на території нового Свято-Миколаївського храму в Бангкоку.

Велику допомогу у зведенні пам`ятника царю Миколі II (Романову) і королю Чулалонгкорну (Рамі V) надає Благодійний Фонд Миколи Чудотворця (Росія, Москва) і Фонд Православної церкви в Таїланді. Прототипом пам`ятника служить відома фотографія, що відобразила двох монархів під час відвідування королем Чулалонгкорном (Рамою V Великим) Санкт-Петербурга в 1897 р.

Відео дня

Рravoslavie.ru