Найпопулярніша людина в Грузії - Патріарх Ілія IIКатоликос-Патріарх всієї Грузії Ілія ІІ традиційно зайняв перше місце в рейтингу популярності в країні, показали результати соціологічного дослідження Національного демократичного інституту США (NDI), повідомляє портал "Новости-Грузия".

Зокрема, 94% учасників опитування заявили, що їм подобається Патріарх Ілія II, - таким чином, за рік популярність Предстоятеля виросла на 2%.

На другому місці опинився колишній прем`єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі, який подобається 74% респондентів.

Відео дня

Далі в рейтингу президент Грузії Георгій Маргвелашвілі і міністр оборони Грузії Іраклій Аласанія, яким симпатизують 72% опитаних, і діючий прем`єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі з 56%.

Що стосується екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі, дослідження NDI показало, що на сьогоднішній день він подобається лише 24% респондентів.

Соціологічне дослідження "Громадський настрій у Грузії" було проведено в масштабах Грузії з 13 по 27 листопада. На основі представницької вибірки шляхом прямого інтерв`ювання було опитано 3тисячи 915 осіб. Похибка становить 2%.

Дослідження NDI в Грузії фінансуються Шведським агентством міжнародного розвитку та співробітництва (SIDA). Проводить опитування Центр дослідних ресурсів Кавказу (CRRC).

Католикос-Патріарх всієї Грузії, архієпископ Мцхета-Тбілісі і митрополит Піцунди і Цхум - Абхазії Ілія ІІ (у миру Іраклій Георгійович Гудушаури-Шіолашвілі) народився 4 січня 1933 року у Владикавказі, навчався в Московській духовній семінарії та академії. 23 грудня 1977 року був обраний Католикосом-Патріархом всієї Грузії. Через два дні, 25 грудня, відбулася інтронізація Ілії ІІ.

За час патріаршого служіння Ілії ІІ значно зросла кількість єпархій Грузинської церкви, кількість церков і монастирів. 35 років тому в Грузії було лише 48 діючих храмів, нині їх - близько 1000. Були здійснені прославлення нових святих, відкриті нові духовні навчальні заклади, у тому числі Тбіліська і Гелатська духовні академії. У Тбілісі був зведений найбільший храм Грузії - Патріарший собор Святої Трійці.