У художній галереї Єльського університету в м. Нью-Хейвен проходить виставка «Франческо Ванні. Мистецтво Пізнього Ренесансу Сієни», повідомляє сайт музею.

Це перша, подібного роду виставка робіт італійського художника й гравера сієнської школи Франческо Ванні (1563 - 1610). Вона включає в себе більше 60 картин і малюнків релігійного змісту.

Серед представлених в експозиції робіт присутні: «Богородиця і святі Цесілія і Агнес»; «Мадонна»; «Діва Марія і Бог-Отець»; «Мадонна з немовлям»; «Втеча в Єгипет»; «Падіння Симона волхва»; «Св. Раймонд, мандрівний по морю»; «Заручини св. Катерини, оточеній ликом ангелів» та ін.

Відео дня

Франческо Ванні був найвідомішим художником у Сієні на рубежі XVII-го століття та ключовою фігурою в італійській живопису періоду Контрреформації.

Ванні писав вівтарі для багатьох церков у Сієні, він також отримав замовлення від Папи Климента VIII для створення монументального вівтаря в Соборі св. Петра. За цю роботу художник був нагороджений «Орденом Спасителя» і зведений у кавалерську гідність.

Седмица.Ru