За даними експертів, люди, які приїжджають до Москви на заробітки, перебувають у групі підвищеного ризику потрапляння до лав бездомних. Тільки за один місяць роботи нового пункту профілактики бездомності на Казанському вокзалі служба допомоги «Милосердя» врятувала 47 таких людей, - повідомляє Мiloserdie.ru.

«60% московських бездомних приїжджають до столиці на заробітки, тобто в них є родинні зв`язки, житло, але немає ні роботи, ні засобів до існування, - говорить керівник проектів допомоги бездомним служби «Милосердя» диякон Олег Вишинський. - У Москві їх
обкрадають, вони стають жертвами шахраїв, часто прямо на вокзалі. Якщо такій людині не допомогти в перші дні її лихих пригод, вона звикає до життя на вулиці, знаходить нових "друзів" і стає бездомною».

Людина, що потрапила в таку ситуацію, може звернутися в пункт прийому бездомних на Казанському вокзалі. Їй допоможуть відновити зв`язок з родичами, придбати квиток додому, при необхідності проконсультують, де в Москві можна безкоштовно поїсти та помитися.

Відео дня

У службі допомоги «Милосердя» діють група допомоги бездомним у московських лікарнях, мобільна бригада «Милосердя», а також пункт прийому бездомних при храмі Успіння Богородиці в Путінках. За рік служба надає допомогу більше 7000 бездомним.