17 грудня у всіх храмах Олександрівського благочинницького округу після Божественної літургії були здійснені панахиди за гірниками, що загибли напередодні при аварії на шахті «Свято-Покровська» в с.Степанівка Олександрівського району. Починаючи з цього дня в храмах щодня відбуваються молебні за здоров`я постраждалих, які перебувають у лікарнях, повідомляє сайт Горлівської і Слов`янської єпархії.

Про жертви аварії і їх близьких також моляться в інших храмах єпархії. Свята Церква закликає духовенство і всіх православних християн приєднатися до молитов за упокій загиблих гірників і за здоров`я тих, за життя кого лікарі зараз борються.

У понеділок, 16 грудня, у 11:44 на шахті «Свято-Покровська» ТОВ «Техінновація» в с.Степанівка Олександрівського району Донецької області сталася трагедія. У результаті викиду метану в тупіковій виробці на горизонті 320 метрів почалася пожежа. Загинули 4 шахтаря: 55-річний начальник ділянки «Вентиляція і техніка безпеки» Марсель Ситдиков, 24-річний машиніст підземних установок Володимир Трунов, 28-річний підземний гірник Євген Новосад і гірник очисного забою Олександр Морозов. 13 гірників госпіталізовано, з них 11 осіб - з ознаками отруєння газом.

Відео дня

На момент аварії в шахті перебували 18 гірників, 14 з них були виведені на поверхню. При ліквідації наслідків аварії від отруєння метаном також постраждали два рятувальники. Їх стан лікарі оцінюють як середнього ступеня тяжкості. Двоє постраждалих переведені на лікування до Донецького інституту невідкладної і відновлювальної хірургії. У даний час за фактом аварії проводиться розслідування.