Дві третини мусульман в Європі вважають, що їхні релігійні правила важливіші за закони країн, де вони живуть. Як пише голландська газета "НРЦ Ханделсблад", до таких висновків прийшли фахівці Берлінського центру соціології, які провели опитування серед 12 тис. мігрантів.

Дослідження показало, що мусульмани в Нідерландах налаштовані більш радикально, ніж мусульмани, наприклад, у Німеччині. "Цей факт спростовує поширену думку, що релігійний фундаменталізм є реакцією на відторгнення суспільством, - каже соціолог Руд Копманс. - Це абсолютно не так, оскільки мусульмани в Німеччині мають набагато менше прав, ніж у Нідерландах". "Та й взагалі ні в одній іншій європейській країні в мусульман немає стільки прав, скільки в королівстві", - сказав він.

Дослідження проводилося в Нідерландах, Німеччині, Франції, Австрії та Швеції. Воно виявило, за словами Копманса, ще ряд тенденцій, які викликають занепокоєння. Зокрема, "в Європі велике число мусульман, близько 45%, впевнене, що Захід хоче знищити іслам".

Відео дня

ИТАР-ТАСС