У рамках других Пюхтицьких читань відбулася презентація книги «Ігуменя за святий послух», присвяченій пам`яті схіігумені Варвари (Трофімової), однієї з найстаріших настоятельок жіночих монастирів, повідомляє Рravoslavie.ru.

Схіігуменья Варвара була мудрою духовною наставницею чернецтва й по праву була однією з досвідчених і шановних ігумень Руської православної церкви. Більше 40 років вона очолювала Пюхтицького обитель і підняла її на новий високий рівень - маловідома й віддалена жіноча обитель стала перлиною та Сионом Православ`я всього Прибалтійського краю, відвідуваним паломниками і туристами з усіх кінців світу.

Книга складається з трьох частин. Перша - присвячена життєпису схіігумені Варвари, друга - містить спогади ієрархів, священнослужителів, ченців і мирян. У третій частині книги представлені фрагменти Пюхтіцкой літописі, де вона постає як талановитий адміністратор.

Відео дня

У книзі надано багатий ілюстративний матеріал, більшість фотодокументів публікується вперше. Автор спогадів ігуменя Філарета (Калачова).