11 грудня у Львові в Палаці мистецтв урочисто відкриють «Фабрику святого Миколая». На фабриці працюватимуть близько 700 помічників cв.Миколая, повідомляє Zaxid.net.

«Святий Миколай - це дух щастя, який приходить з безкорисливих дарунків тим, кого ми любимо, про кого піклуємось і хто їх потребує. Для того, щоб цей дух прийшов у День святого Миколая до кожної дитини, робота на фабриці розділена на такі відділи: прийом подарунків, видача адрес потребуючих дітей, сортування, пакування, перевірки якості запакованих подарунків. Волонтери працюватимуть дуже старанно, адже до найочікуванішого дитячого зимового свята залишилися лічені дні, і від усіх нас залежить, чи віра в диво та добро не згасне в серцях потребуючих дітей нашого міста», - розповіли організатори акції.
Організатори запрошують усіх людей доброї волі відвідати «Фабрику святого Миколая», долучитися до акції «Миколай про тебе не забуде».

На фабриці радо приймуть іграшки, солодощі, канцелярські вироби, дитячі книжки. Подарунки потрібно принести до 17 грудня в Палац мистецтв.

Відео дня

Довідка. «Миколай про тебе не забуде» – щорічна благочинна акція, започаткована у Львові в 2001 році молодіжною громадською організацією «Академія української молоді» з метою збору подарунків для дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей. Проводиться по всій території України напередодні дня святого Миколая. Мета акції – допомогти дітям та молоді відкрити в собі та проявити чутливість, самопосвяту, жертовність, безкорисливість. У 2012 році вдалося рознести подарунки для 3000 дітей Львова, волонтерами акції стали понад 750 учнів старших класів та студентів львівських вишів.