Нова книга отця Олександра Авдюгіна «А настоятель молиться...» розповідає про віру, про людей і цікаві випадки, через які розкривається те добре, що є в кожній людині. У властивому йому стилі автор пише легко про складні, на перший погляд, речі.

«Про що ви прочитаєте на сторінках цього видання? Важко відповісти на це питання. Мені просто хочеться, щоб читач побачив красу людську і утвердився в тому, що світом править доброта головного творіння Божого - нас з вами, - пише автор у передмові.

На сторінках цього збірника не буде категоричних закликів постити, молитися і слухати радіо «Радонєж». Не буде тому, що будь-яка віра, нав`язана силою, є віра невірна. Я просто намагаюся розповісти і показати, що повнота людської особистості може розкритися тільки тоді, коли в тобі, читач, відбудеться симфонія твого внутрішнього і зовнішнього «я», коли ми припинимо говорити одне, думати інше, а робити третє. Прийти до цієї симфонії власною особистістю тільки через економічні та моральні подвиги і рішення неможливо. Тут Господь необхідний і віра. Та віра, без якої предки наші своє життя не мислили.

Відео дня

Герої і події цих оповідань, заміток і етюдів живуть поруч з нами. Вони-це ви, а ви-це вони. Просто за суєтою земною, якою править лукавий, ми часто не бачимо ні тростинки, крізь асфальт, що пробивається, ні сльози на щоці дитини...».

Православ`я в Україні