У зв`язку з випадками підпалів православних храмів у Татарстані, козаки прийняли рішення взяти їх під свою охорону, відповідний наказ підписав отаман Волзького козачого війська Іван Миронов. Отаман Козачого міського товариства підосавул Євген Тренін - ініціатор цієї пропозиції, у своєму зверненні підкреслив ряд моментів.

«Козацтво завжди було хранителем православної віри. Хочемо бачити в наших рядах, всіх православних, кому не байдужа доля нашої Вітчизни», - заявив Тренін .

Митрополит Казанський і Татарстанський Анастасій дав своє благословення козакам на охорону храмів.

Відео дня

Нагадаємо, що раніше в Татарстані сталося декілька підпалів церков. Протягом місяця було спалено чотири церкви. За даним фактом у Слідчому комітеті було порушено кримінальну справу. Храми знаходяться у віданні Чистопольській єпархії. Дані обставини в офіційному зверненні митрополії духовенство називало «обурливими актами вандалізму по відношенню до православних храмів».

У республіканській прокуратурі визнали ці підпали терактами. Пізніше стало відомо, що в Татарстані почали відновлення спалених православних храмів. Кошти на будівництво одного з них виділить адміністрація району, також у відновленні храму візьмуть участь і жителі селища.

Іnform-relig.ru