Власники аптеки в Неаполі швидко зметикували, як можна заробити на почуттях віруючих. Фармацевти вирішили продавати «чудодійний засіб»: коробочки з чотками і іконкою із зображенням «Божественного милосердя» користуються великим попитом.

Прибуткову ідею аптекарям підказав Папа Франциск. 17 листопада під час недільної молитви понтифік жартома назвав себе «лікарем», головні ліки якого - молитви. Потім Папа витягнув коробочку з чотками, стилізовану під пачку таблеток, і заявив, що це - «духовні ліки, корисні для серця». Того самого дня волонтери роздали тисячі таких коробочок усім бажаючим.

«Це 59 таблеток, які приносять любов, прощення і братство», - заявив Папа Франциск, маючи на увазі кількість намистин у чотках.

Відео дня

Церемоніймейстер папського двору Конрад Краєвський, якому і прийшла в голову ідея представити пастві «ліки від Папи», розповів, що, коли Франциск читав інструкцію із застосування «таблеток», він сміявся. У ліків немає ніяких протипоказань, йдеться в описі. Його можуть приймати навіть вагітні жінки, воно корисне в профілактичних цілях при дозуванні один раз на день. Однак в екстрених випадках його можна приймати стільки разів, скільки потребує душа.

Крім того, Святий Престол вирішив продовжити акцію з «священним ліками» - зараз його можна купити в одній з церков Риму. За один день продажу віруючі придбали вже більше 2 тис. упаковок «таблеток», тому було вирішено замовити ще 10 тис. Уся виручка від продажу піде на благодійність. Водночас фармацевти з Неаполя своєю виручкою від продажу підробок «чудотворних ліків від Папи» ділитися ні з ким не мають наміру.

Russia Today