Документальний фільм "Шлях Патріарха" буде показаний 6 грудня в культурному центрі "Покровські ворота" в Москві. Він розповідає про життя Патріарха Московського і всієї Русі Алексія II, який помер п`ять років тому, 5 грудня 2008року, повідомляє Благовест-инфо.

Стрічку знято режисером Олександром Замисловим, автор сюжету-Ольга Любимова, продюсери-Олена Писарєва і Олена Філатова.

У фільмі беруть участь: Патріарх Кирил, митрополит Талліннський і всієї Естонії Корнилій, митрополит Чорногорський і Приморський Амфілохій, референт Патріарха Алексія II Микола Державін, професор Московської духовної академії Олексій Свєтозарський, Іван Охлобистін і багато інших.

Відео дня

Фільм розповідає про людей, які були поруч з Патріархом і в непрості радянські роки, і в не менш складні пострадянські. Про тих, для кого смерть Предстоятеля церкви-особиста драма. Духовні чада, найближче оточення-людей, які сприймали Патріарха Алексія не як офіційну особу Церкви, а як рідну і близьку людину, були свідками його повсякденного, настільки непростого життя.

Автори постаралися створити образ Патріарха Алексія очима тих людей, які бачили його в першу чергу людиною-одинокою, важко хворою і, у той же час, на диво сильною, світлою й життєстійкою.