Московська духовна академія (МДА) уперше представить у Великому Новгороді близько 300 зразків сучасного храмового мистецтва.

"Виставка носить назву "Безмовна проповідь". Вона пройде в одному із залів Ніколо-Дворищенського собору - особливого, унікального новгородського храму, побудованому на початку XII століття", - повідомив РІА Новости представник Новгородського музея-заповідника.

Організатори виставки мають намір познайомити новгородців і туристів з роботами виконаними протягом останніх 15 років випускниками іконописної школи при МДА. "Автори виставки покажуть не тільки готові роботи, а й ескізи до них - тобто той робочий матеріал, який рідко залишає стіни майстерень, але показує процес розвитку творчих задумів", - розповів представник музею.

Відео дня

За його словами, Новгородський музей та Московську духовну академію з`єднують давні зв`язки. "Великий Новгород і наш музей з його унікальними колекціями часто служать місцем навчальних практик для учнів МДА" .

Виставка завершиться 25 лютого. Вона присвячена 700-річчю з дня народження одного з найбільш шанованих у Росії святих - Сергія Радонезького.