У Тернополі, на Свято-Троїцькому духовному центрі ім. Д. Галицького, встановили унікальний купол вагою 24 тонни. 
Як повідомив кореспонденту УНІАН настоятель храму о. Анатолій Зінкевич, купол виготовляли 2 роки місцеві майстри. 

«За складністю роботи аналогів цьому куполу в Західній Україні немає: він складається з 36 тис. деталей, всі вони зроблені вручну. Зовні наш купол дуже нагадує купол Ісакіївського собору в Санкт-Петербурзі. Зроблений він не з міді, а харчової нержавійки, яка покрита сумішшю золота та окису титану. Така суміш довговічніша», – зазначив о. Анатолій.

За його словами, вартість купола становить 1,5 млн грн.

Відео дня

«20% коштів зібрали парафіяни, решта – це допомога меценатів. До того ж ми довго не могли встановити купол, оскільки в Україні є лише кілька кранів, які можуть виконати таку роботу і коштують такі послуги 10 тис. доларів. Наш кран прибув із Харкова. Нам зробили знижку, за день роботи ми заплатили 65 тис грн», – розповів настоятель.
Під час проведення робіт із встановлення куполу 27 листопада поблизу храму тривав молебень.

«З 10-ї до 17-ї години парафіяни спільно зі священиками безперестанно молилися за успішне встановлення купола, щоб нічого не сталося. Коли ми встановили купол, люди плакали від радості. Символічним є те, що цими днями у нашому духовному центрі перебуває Холмська чудотворна ікона Божої матері. У ці дні ми відчуваємо особливе благословення», – сказав о. Анатолій.