Сьогодні Подільський райсуд столиці вдруге розпочав розгляд по суті кримінальної справи щодо викрадення з одеського музею картини Караваджо ”Взяття Христа під варту чи Поцілунок Іуди” вартістю майже 3,5 млн грн.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Києва. 

У ході засідання суддя зачитав частину обвинувального вироку. На наступному засіданні, яке відбудеться 4 грудня, суд планує продовжити зачитувати обвинувальний вирок, який містить близько 100 сторінок. Сама ж кримінальна справа складається із більш ніж півсотні томів, зазначили в прокуратурі.

Як повідомлялося, на початку листопада Апеляційний суд Києва скасував рішення Подільського райсуду щодо направлення справи про викрадення картини Караваджо на додаткове розслідування та направив її на новий судовий розгляд.

Відео дня

Обвинуваченими у справі є п’ятеро осіб, яким інкримінується скоєння злочинів за ч.5 ст.185 КК України (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах групою осіб), ч.3 ст.28, ч.2 ст.201 КК України (контрабанда, вчинена організованою злочинною групою).

Довідка УНІАН. Картина Мікеланджело Мерізі да Караваджо ”Взяття Христа під варту чи Поцілунок Іуди” була викрадена з Одеського музею західного та східного мистецтва у липні 2008 році та у подальшому контрабандою вивезена за межі України.
У червні 2010 року викрадачів вдалося затримати в одному з аеропортів Німеччини. У серпні 2010 року німецька сторона повернула картину Україні.
Під час досудового розслідування була також встановлена причетність зловмисників до вчинення низки крадіжок на території Києва, Київської області та Одеси. За даними слідства, упродовж 2008-2010 років вони заволоділи чужим майном на суму майже 2,3 млн грн..
Справу щодо п’яти учасників ОЗГ, які скоїли низку крадіжок, в тому числі картини Караваджіо, прокуратура Києва передавала до суду ще у вересні 2011 року.