У п’ятницю, 29 листопада 2013 р., з ініціативи Посольства України при Святому Престолі, у приміщеннях Папського університету святого Томи Аквінського (Angelicum) у Римі, відбудеться міжнародна конференція «Християни в регіоні ОБСЄ: стан їхніх релігійних свобод», повідомляє сайт Радіо Ватикану.

Зазначимо, що 2013 року Україна головує в Організації Безпеки та Співробітництва в Європі, а Посол України при Святому Престолі Тетяна Іжевська є Особистим представником Діючого голови ОБСЄ з питань протидії расизму, ксенофобії та дискримінації щодо християн та осіб інших віросповідань.

Під час конференції відбудеться обговорення ситуації з обмеженням релігійної свободи та випадків переслідування, яких останнім часом дедалі частіше зазнають християни, що проживають на території держав-членів ОБСЄ.

Відео дня

Участь у роботі конференції візьмуть: Генеральний секретар цієї впливової міжнародної організації Ламберто Дзанньєр, Директор Департаменту Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ Флоріан Хоненберґ, Керівник Обсерваторії по дискримінації та нетолерантності проти християн в Європі Мартін Куглер, Посол Великобританії при Святому Престолі Найджел Бейкер та Посол Литви при Святому Престолі Ірена Ваісвілайте, представники Державного Секретаріату Апостольської Столиці, Папської Ради «Справедливість і мир», Центру міжрелігійного діалогу ім. Івана Павла ІІ, Факультету соціальних наук університету св. Томи Аквінського.