22 листопада у залі засідань Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника відбулося відкриття ІV міжнародної сфрагістичної конференції. Тема цьогорічного наймасштабнішого міжнародного форуму сфрагістів, який відбувається за ініціативою Інституту спеціальних історичних дисциплін Музею Шереметьєвих, – «Образ на печатці».
 
В конференції взяли участь: генеральний директор Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Любомир МИХАЙЛИНА, директор Інституту історії України НАН України Валерій СМОЛІЙ, заступник директора Інституту української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України Олександр МАВРІН, засновник Музею Шереметьєвих Олексій ШЕРЕМЕТЬЄВ, голова Українського геральдичного товариства Андрій ГРЕЧИЛО.
 
Засідання ІV міжнародної сфрагістичної конференції «Образ на печатці» проходили 22-24 листопада 2013. У конференції взяли участь понад 50 фахівців зі стародавніх печаток із шести країн – України, Польщі, Білорусії, Росії, Румунії та Молдови. Науковці дискутували не лише про свої вітчизняні печатки, але й про вірменські та литовські раритети. У доповідях йшлося, зокрема, про стародавні гербові та церковні печатки, народну символіку на печатках козацької України, зображення ініціалів, корон й елементів рицарської культури на печатках та про підробки 18 століття.