В Одесі представники влади і громадськості вшанували пам`ять жертв Голодомору 1932–33 років. 

Як передає кореспондент УНІАН, урочисте покладання вінків і квітів відбулося під звуки жалобої мелодії у виконанні військового оркестру.

Квіти поклали до Пам`ятного знаку жертвам Голодомору на Лідерсовському бульварі. У церемонії взяли участь голова Одеської облдержадміністрації Микола Скорик, голова Одеської облради Микола Тиндюк, а також в.о. Одеського міського голови Олег Бриндак. 

Всього в заході взяли участь більш як 200 чоловік - представники громадських, молодіжних, ветеранських і релігійних організацій. Пам`ять загиблих ушанували хвилиною мовчання. 

Відео дня

«Трагедія Голодомору стала важким випробуванням не лише для України, а й для всього людства. Ця страшна сторінка історії, що торкнулася мільйонів людей, ніколи не має повторитися. Головне для нас і для всіх наступних поколінь - зберегти пам`ять про те, що сталося на нашій землі», - сказав Бриндак.

Як відзначив Скорик: «80 років після завершення Голодомору 1932-1933 років – одна з найтрагічніших і найстрашніших роковин в історії нашого народу. Для мене це не тільки трагедія країни, а й особиста трагедія. У роки Голодомору загинули брати і сестри моєї бабусі, вона залишилася одна в сім`ї з 9 чоловік. Потрібно розуміти: тільки незалежність країни є заставою того, що ці події ніколи не повторяться. Сьогодні нашу країну намагаються розгойдувати в різні боки. Я сподіваюся, що сьогоднішня скорботна дата стане поштовхом для об`єднання всіх громадян України».

Довідка УНІАН. День пам`яті жертв голодоморів - щорічний національний пам`ятний день, встановлений Указом Президента України в 1998 році. Відзначається в четвертую суботу листопада.
У 2006 році Верховна Рада України визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. В результаті Голодомору 1932-1933 років, за різними оцінками, загинуло від 3 до 7 млн. чоловік.