Сьогодні в Херсоні відбувся традиційний мітинг-реквієм на вшанування пам`яті про тих, хто стали жертвами Голодомору 1932-1933 років.

Як передає кореспондент УНІАН, участь в урочистій ході на вшанування пам`яті про загиблих прийшли майже тисяча херсонців. 

Учасники ходи пройшли центральною вулицею до пам`ятника жертвам тоталітарних режимів, де провели мітинг і разом з усією країною о 16:00 вшанували пам`ять жертв тих страшних часів хвилиною мовчання. Також біля пам`ятника учасники меморіального заходу поклали квіти, а місцеве духовенство провело панахиду за невинно убієнними.

Відео дня

Разом з опозиціонерами і місцевою громадськістю у мітингу біля пам`ятника взяли участь керівництво херсонської мерії на чолі з в.о. мера Зоєю Бережною і чиновники облдержадміністрації на чолі з першим віце-губернатором Єгором Устиновим.

За даними правоохоронних органів області, у зазначених заходах взяли участь близько 400 осіб. На охорону громадського порядку та безпеки громадян були задіяні 60 працівників міліції. Безпеку дорожнього руху охороняли 15 співробітників Управління ДАІ.

Під час проведення заходів порушень громадського порядку не виявлено, повідомили в прес -службі УМВС України в Херсонській області.