У Севастополі відбуваються меморіальні заходи, присвячені Дню пам`яті жертв Голодомору. 

Як передає кореспондент УНІАН, відповідно до окремого загальноміського плану, в навчальних закладах і бібліотеках міста відбуваються тематичні лекції та читання. Сьогодні о 10.00 на площі Свободи відбулося покладання квітів до встановленої на стіні будівлі Українського культурно-інформаційного центру кілька років тому меморіальної дошки «Жертвам голодоморів в Україні».

У покладанні, що проходило під жалобну мелодію, взяли участь представники керівництва міста і районів, командування Військово-Морських Сил України, громадськості і школярі. Хвилиною мовчання вони вшанували пам`ять жертв Голодомору. Захід завершився урочистим проходженням підрозділу почесної варти під музичний супровід військового оркестру українських ВМС. 

Відео дня

Заступник голови Севастопольською МДА - начальник управління освіти і науки Ірина Заєць під час підходу до преси наголосила: «Найголовніше, що тут присутні школярі, які вшановують пам`ять про загиблих, які могли б будувати країну, народжувати дітей, радіти життю». І тому, як зазначила вона, «найголовніше завдання влади сьогодні – щоб ніколи голодомор не повторився, щоб над Севастополем і нашою країною завжди було мирне небо».

Про необхідність пам`ятати «цю сумну сторінку історії нашої країни» заявив заступник голови Севастопольської міської ради Олександр Антоненков. «Цього дня ми вшановуємо пам`ять тих, хто пішов. І наші діти і внуки мають пам`ятати, що в історії держави бувають різні сторінки», - сказав він.

Крім того, Рада ветеранів Військово-морських сил України, севастопольське міське об`єднання товариства ”Просвіта” ім. Т.Г. Шевченка запросили севастопольців, ветеранів флоту, «всіх, у кого в сім`ях жорна Голодомору забрали в могили рідних», вшанувати пам`ять жертв Голодомору на жалобній молитві, яка відбудеться сьогодні о 16.00 на площі Нахімова біля Вічного вогню. Вони також закликали всіх українців запалити в своїх будинках Свічку пам`яті жертв Голодомору-геноциду українського народу.