В Україні завтра вшановуватимуть пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації, завтра на території Національного меморіалу пам’яті жертв Голодомору з 13.00 до 20.00 кияни зможуть долучитися до акції «Запали свічку пам’яті», приурочену до 80-х роковинам трагедії українського народу.

У зв’язку з цим рух дорожнього транспорту на вул.І.Мазепи (від Арсенальної площі до алеї Героїв Крут) буде обмежено з 13.00 до 15.00. На вул. Лаврській на відрізку від алеї Героїв Крут до Лаврського провулку обмеження діятимуть із 13.00 до 18.00.

Відео дня

Крім того, у цей день буде приспущено Державний Папор України на всіх державних будинках і спорудах, підприємствах і організаціях та вивішено жалобні стрічки. Обмежать також проведення розважальних заходів у всіх містах України, натомість, буде організовано відповідні тематичні заходи на кшталт концерту-реквієму, фото- та відеовиставки, жалобних заходів.

З метою належного проведення Всенародного дня пам’яті буде забезпечено чергування автомобілів «швидкої» медичної допомоги та необхідне прибирання території.
Ініціатором проведення акції є Громадський комітет із вшанування пам’яті жертв голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні.