У Донецьку біля пам`ятника «Жертвам політичних репресій» сьогодні відбувся мітинг-реквієм, присвячений Дню пам`яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

Як передає кореспондент УНІАН, участь в мітингу-реквіємі, який відбувся на Рутченковому поле в Кіровському районі Донецька, де поховано близько 7 тис. чоловік - жертв терору 1930-40-х років, взяв заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Фомин, перший заступник Донецького міського голови Микола Волков, представники духівництва, політичних партій і громадських організацій міста. 

Учасники мітингу прийшли з національними прапорами України і плакатами: «Це розправа Кремля над непокірною Україною», «Україна знову в небезпеці!», «Червоних бандитів у тюрми!», «КПУ заборонити!». На плакатах також повідомляється про тисячі загиблих у роки Голодомору. Багато людей прийшли зі свічками, які запалили на згадку про загиблих земляків.

Відео дня

Звертаючись до учасників мітингу з нагоди чергових роковин страшної трагедії в історії української нації, Фомин відзначив, що сьогодні точно відомо, що від Голодомору 1932-1933 років в Донецькій області постраждали більш як 100 тисяч чоловік. «Молоде покоління має чітко розуміти масштаби цієї трагедії. Ми не маємо права забути про постраждалих в ці роки», - сказав заступник губернатора, зазначивши, що зараз не менш важливо не тільки пам`ятати про постраждалих, а й піклуватися про тих людей, «які пережили трагедію і зараз вимагають пильної до себе уваги».

Волков у своєму виступі зазначив, що «минуло 80 років з тих уселенських катастроф, після яких люди сходили в небуття, і Голодомор, - одна з найстрашніших подій в історії людства. За вражаючими масштабами його можна порівняти лише з втратами нашого народу в Другій світовій війні». 

Після завершення мітингу керівництво міста і області, а також присутні поклали квіти до монумента «Жертвам політичних репресій». Було відслужено панахиду за всіма українцями, які загинули під час Голодомору.