У суботу, 23 листопада, у Києві запалять понад 10 тисяч свічок пам’яті жертв Голодомору.

Про це УНІАН повідомили у прес-центрі Центру досліджень визвольного руху.

У суботу, 23 листопада, до 80-х роковин Голодомору-геноциду 1932—1933 років у Києві відбудуться пам’ятні заходи, які розпочнуть з жалобної ходи від м. Арсенальна до Національного меморіалу жертв Голодомору. Усіх киян та тих, хто має нагоду бути в Києві, Громадський комітет запрошує зібратися для спільного вшанування загиблих від насильницької голодної смерті.

Відео дня

Розпочнеться хода о 14.00 біля ст. м. Арсенальна і завершиться у Національному меморіалі жертв Голодомору (Київ, вул. Лаврська, 3).

Напередодні в обласних центрах України відбувалися акції «Послання пам’яті», під час яких українці на великому полотні писали свої звернення до нащадків, яким випаде нагода через 20 років відзначати соті роковини Голодомору в Україні. Перед початком ходи молодь збере ці частини полотен, привезених з різних регіонів, у великий банер, який нестимуть спереду колони. Пізніше такі послання увійдуть у новий том Національної книги пам’яті.

О 15.00 біля Національного меморіалу жертв Голодомору розпочнеться панахида, на якій будуть присутні ієрархи УПЦ, УПЦ КП, УГКЦ, УАПЦ, РКЦ. До участі запрошені представники всіх церков та релігійних організацій в Україні, дипломатичні представники, громадськість.

О 16.00 після загальнонаціональної хвилини мовчання розпочнеться акція «Запали свічку пам’яті». Біля Національного меморіалу жертв Голодомору в цю суботу запалає понад 10 тисяч свічок. 
Громадський комітет зі вшанування пам’яті жертв Голодомору також закликає усіх українців о 16:00 запалити свічки пам’яті на своїх вікнах.

Жалобні заходи також пройдуть на центральних площах усіх обласних центрів України: загальнонаціональна хвилина мовчання та акція «Запали свічку пам’яті». Пом’януть жертв Голодомору 23 листопада і в багатьох країнах світу.