Провідні пошукові компанії-гіганти Google та Microsoft погодили заходи, спрямовані на ускладнення пошуку дитячої порнографії в інтернеті. Відтепер 100 тисяч пошукових запитів на цю тему не даватимуть результату, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Разом ці дві компанії, що охоплюють 95% пошукового трафіку, представили новий алгоритм, який має убезпечити користувачів від отримання даної інформації.

У матеріалі для британського видання Daily Mail виконавчий директор Google Ерік Шмідт заявив: "Це зміни ліквідують близько 100 тисяч запитів, які можуть бути пов`язані з сексуальним насильством над дітьми".

Відео дня

"Важливо, що незабаром ми застосуємо ці зміни до 150 мов, так що наслідки матимуть справді глобальний характер", - додав він.

Пан Шмідт також додав, що тепер пошуковик Google зверху сторінки показуватиме попередження для понад 13 тисяч запитів.

"Ці попередження дають зрозуміти, що сексуальне насильство над дітьми є незаконним і дають пораду, де отримати допомогу", - сказав він.

Microsoft, яка разом з Google працює над цим питанням, заявила, що її пошуковик Bing також видаватиме результат без порнографічних зображень.

У понеділок Google та Microsoft разом з іншими інтернет-компаніями взяли участь у Саміті з інтернет безпеки на Даунінг-стріт.